Риба, пристрастена към шоколада, мина на диета

Почти 4-килограмова риба, отглеждана от британец, който я хранел само с Kit Kat, бе подложена на диета със значително намаляване на количеството сладко, което поглъща. Сега за морското животно, кръстено Гари, се грижат собствениците на огромен

2011-08-04 19:13:39
Риба, пристрастена към шоколада, мина на диета
Почти 4-килограмова риба, отглеждана от британец, който я хранел само с Kit Kat, бе подложена на диета със значително намаляване на количеството сладко, което поглъща.

Сега за морското животно, кръстено Гари, се грижат собствениците на огромен аквариум в сърцето на Лондон. Те всячески се опитват да го накарат да яде здравословна храна, подходяща за неговия вид. Гари обаче отказва.

Рибата дотолкова е свикнала да се храни с шоколад, че рядко хапва нещо друго. Сегашните й собственици се опитват да я приучат да се храни с плодове, като пъхат Kit Kat в малки парченца банани или грозде.

„Гари не изглежда сериозно засегнат от нездравословната диета, на която е бил подложен. Други риби със сигурност не биха могли да оцелеят, хранейки се само с Kit Kat. Неговият вид обаче е много издържлив”, коментираха зоолозите, грижещи се за здравословното състояние на охраненото животно.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия