Работим по-добре сред гневни и саркастични забележки

Служителите работят значително по-добре, ако всекидневно са подложени на гневни и саркастични забележки от страна на ръководството, колегите и клиентите, сочат резултатите от израелско проучване. Екип изследователи от университета „Бар И

2011-08-04 11:59:25
Работим по-добре сред гневни и саркастични забележки
Служителите работят значително по-добре, ако всекидневно са подложени на гневни и саркастични забележки от страна на ръководството, колегите и клиентите, сочат резултатите от израелско проучване.

Екип изследователи от университета „Бар Илан” провел експеримент с участието на 375 студенти по машинно инженерство, разделени в три групи. Всички те трябвало да слушат оценки за работата си, като „подслушват” входящите обаждания на потребителите, разговарящи с човек от центъра за обслужване на клиенти. На едната група обаче били пускани само обаждания от доволни клиенти, на втората – от ядосани, а на третата – от саркастични.

Оказало се, че разговорите с недоволни клиенти мотивирали студентите да работят по-добре и по-бързо, както и да бъдат по-съсредоточени в това, което вършат. При студентите, които чули саркастични забележки за работата си, от рода на: „Вашата услуга е малко по-бърза от костенурка”, започнали да се наблюдават не само по-голямо старание и бързина при извършването на служебните задължения, но и по-голяма прецизност, както и проявяване на повече креативност. Студентите, които чували само доволни коментари, вършели работата си през пръсти.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия