Вижте какво символизират различните цветя

Голяма част от жените обичат, когато им подаряват цветя, но са малко хората, които знаят значението на всяко едно от тях. За да може да изразяваме чувствата и мислите си чрез букети е хубаво да разберем значението на всяко едно цвете. Карамфил - с

2011-08-03 01:28:50
Вижте какво символизират различните цветя
Голяма част от жените обичат, когато им подаряват цветя, но са малко хората, които знаят значението на всяко едно от тях. За да може да изразяваме чувствата и мислите си чрез букети е хубаво да разберем значението на всяко едно цвете.

Карамфил - сигурно повечето от вас го свързват предимно с едно тъжно събитие, каквото е погребението. Заради ниската си цена, това цвете често присъства на погребения, но значението му е далеч по-ведро и хубаво. Името му е гръцко и в превод означава райско цвете. Розовият карамфил символизира вечната майчинска обич, докато белият носи късмет.

Гладиола - името е латинско и означава "меч". Цветето се свързва с вярност, достойнство, решителност, воля и сила на характера.

Маргаритка - цветето се отваря, когато слънцето изгрее и се затваря при залез, известно е още като "окото на деня". Обикновено тези цветя се свързват с децата и се възприемат като символ на невинността и чистотата.

Бегония - хората, които получат такова цвете, трябва да бъдат предпазливи, защото то се свързва със страх и неприятни ситуации.

Лале - за пръв път са култивирани по време на Османската империя. Бяло лале се подарява, когато се иска прошка, а жълтото лале символизира щастие.

Лавандула - това цвете е символ на преданост, има противовъзпалителни свойства. В миналото често се е използвало, за да придава аромат на водата в римските бани.

Орхидея - тя се свързва с енергичност, сила и мъжество, защото името й в превод от гръцки означава тестис.

Роза - всеки знае, че червената роза означава любов, чувства, симпатия. Розовите символизират радост и щастие, жълтите се подаряват на приятели, а белите са символ на невинност и спокойствие. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия