Размерът има значение... за икономическия просперитет

Финландски учен от Хелзинския център за икономически изследвания твърди, че икономическият растеж на една нация е в обратна зависимост от размера на мъжкото достойнство на представителите на силния пол. Тату Уестлинг проучил растежа на брутния

2011-08-02 13:36:07
Размерът има значение... за икономическия просперитет
Финландски учен от Хелзинския център за икономически изследвания твърди, че икономическият растеж на една нация е в обратна зависимост от размера на мъжкото достойнство на представителите на силния пол.

Тату Уестлинг проучил растежа на брутния вътрешен продукт на 100 различни държави от всички краища на света за периода между 1960 г. и 1985 г. След това той съпоставил данните със средната дължина на пениса на мъжете в съответните страни.

В крайна сметка Уестлинг успял да открие една изключително любопитна тенденция – в държавите, чиито представители на силния пол можели да се похвалят с по-голямо достойнство, икономическият растеж бил сравнително слаб. И обратното – в страните, в които средната дължина на пениса на мъжете била по-ниска, се наблюдавал усилен икономически напредък.

Според ръководителя на изследването подобна зависимост не бива да учудва никого. Финландският учен смята, че по-ненадарените мъже се опитват да компенсират този си недостатък като изкарват повече пари. Това пък е в състояние да изтласка с огромна сила икономическото развитие на цялата нация напред. 
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия