Мозъкът на хората е достигнал своя краен предел

Човешкият мозък е достигнал своя краен предел, законите на физиологията и физиката не позволяват мисловната дейност на хората да се увеличи. Учени изследвали структурите на мозъка на човек и енергията, която използва и достигнали до извода, че постъп

2011-08-01 15:11:57
Мозъкът на хората е достигнал своя краен предел
Човешкият мозък е достигнал своя краен предел, законите на физиологията и физиката не позволяват мисловната дейност на хората да се увеличи. Учени изследвали структурите на мозъка на човек и енергията, която използва и достигнали до извода, че постъпателният процес на еволюцията на интелектуалните способности е достигнал своя краен физически предел.

На мозъка се падат само 2% от общото тегло на човешкото тяло, в същото време на него са му нужни 20% от енергията, която е необходима на човек. За да се увеличи мисловната дейност, мозъкът има нужда от още енергия, която не може да си набави заради физическите особености на строежа на човек. Интелектуалното развитие на хората е невъзможно и заради структурата на мозъка, който не разполага с повече вътрешен потенциал.

Учените установиха, че всички природни възможности на човешкия мозък са изчерпани. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия