Забраниха реклама заради прекалено използване на PhotoShop

Най-новата рекламна кампания на L'Оréal с Джулия Робъртс и Кристи Търлингтън бе забранена от Британския комитет по рекламни стандарти заради прекаленото използване на програмата за обработка на изображения PhotoShop. За нередността сигн

2011-07-29 11:54:19
Забраниха реклама заради прекалено използване на PhotoShop
Най-новата рекламна кампания на L'Оréal с Джулия Робъртс и Кристи Търлингтън бе забранена от Британския комитет по рекламни стандарти заради прекаленото използване на програмата за обработка на изображения PhotoShop.

За нередността сигнализирала депутатката Джо Суинсън, която от години насам води кампания срещу „прекалено съвършените и нереалистични образи на жените в рекламите”. Тя настоявала, че снимките на двете знаменитости са толкова ретуширани и обработени, че надценяват възможностите на представяните козметични продукти.

„Снимките на жени с безупречна кожа и перфектни тела са навсякъде, но те не са отражение на реалността. Обработката с PhotoShop в последно време достига заплашителни размери. Джулия Робъртс и Кристи Търлингтън са естествено красиви жени, които не се нуждаят от толкова ретуширане, за да изглеждат страхотно. Надявам се, че забраната на тази рекламна кампания ще изпрати едно простичко послание към всички - нека да се върнем към реалността”, коментира Джо Суинсън.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия