Шестото чувство може да има и масов характер

Доказано е, че в случай на ‘излизане от строя’ на едното полукълбо на мозъка,  функциите му се поемат  от другото. Остава неясно, обаче, как става това, ако невронната връзка между тях е прекъсната. Кой управлява ‘пред

2011-07-25 20:58:30
Шестото чувство може да има и масов характер
Доказано е, че в случай на ‘излизане от строя’ на едното полукълбо на мозъка,  функциите му се поемат  от другото. Остава неясно, обаче, как става това, ако невронната връзка между тях е прекъсната. Кой управлява ‘предаването’ на тези функции?

Учени от немския институт ‘Макс Планк’ установили, че всяко наше съзнателно решение се съпровожда с т. нар. предрешение, формиращо се в мозъка за части от секундата. Както
твърди Зигмунд Фройд, нашето ‘свободно волеизявление’ всъщност се намира в оковите на подсъзнанието.  

Днес малко хора се съмняват, че обостреното чувство за опасност, свойството на много животни, е налице  и у човека - наричаме го ‘шесто чувство’.

Професорът от  Принстънския университет Дин Рейдин е стигнал до извода, че на емоционално ниво съзнанието ни е способно да предусети опасните събития.  При това, предчувствията носят не само индивидуален, но и масов характер.

Така например, на 11 септември 2001 година, когато бяха разрушени кулите близнаци в
Ню Йорк, голям брой хора, които работели в Световния търговски център,  не се явили на работа по най-различни причини - от физическо неразположение до повреда на колата. Същото се е случило и в Пентагона, чиято сграда също беше подложена на нападение.
В ‘Боинга’ пък, насочен към военното ведомство , имало 78 свободни места, което не е характерно, както за тази въздушна линия, така и за годишния сезон, когато билетите се разпродават на 100 процента.

Анализът на авиационните катастрофи от последните години показва, че и пътниците,  и екипажите, претърпели аварии на самолети, са имали мрачни предчувствия преди полета... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия