Следващият Пикасо – носорогът Мечи (+снимки)

Нейните творби на изкуството се продават като топъл хляб по магазинчетата за сувенири, а някои хора дори я сравняват с Пикасо. Разликата между известния испански художник и Мечи обаче е, че тя е 1588-килограмов носорог, живеещ в зоологическата гра

2011-07-23 11:58:37
Следващият Пикасо – носорогът Мечи (+снимки)
Нейните творби на изкуството се продават като топъл хляб по магазинчетата за сувенири, а някои хора дори я сравняват с Пикасо. Разликата между известния испански художник и Мечи обаче е, че тя е 1588-килограмов носорог, живеещ в зоологическата градина в американския щат Индиана.

Мечи била отведена в зоопарка преди около три години, когато била открита в дивата пустош на Непал съвсем сама, тъй като майка й била убита от бракониери. През дългите зимни месеци, в които носорогът не можел да се въргаля в калта или да се припича на слънце край басейна, той бил окуражаван да рисува.

Първоначално хората, които се грижат за животните в зоологическата градина, подавали на Мечи парчета от банан, морков и сладки картофи, които поставяли върху голям лист хартия, а тя ги гонела с уста, докато успее да ги изяде. След като усвоила тези движения, отговорниците в зоопарка започнали да й дават нетоксична боя, с която да рисува.

Мечи бързо усвоила тънкостите на занаята и започнала да запълва всяка свободна минута от времето си с рисуване. Нейните картини започнали да се продават в магазинчетата за сувенири в зоологическата градина, а значителна част от натрупаните от тях средства отивали за кампании, свързани с опазването на индийските носорози.

Мечи имала стотици почитатели сред посетителите на зоопарка и се превърнала в една от главните атракции в него. Мнозина я сравнявали с Пикасо и не пропускали да си направят снимка за спомен с нея.

Вижте снимки:






Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия