Швед с диагноза „пристрастеност към хеви метъла”

42-годишният Швед Роджър Тулгрен вероятно е първият човек в света с поставена от лекари диагноза „пристрастеност към хеви метъла”. От дълги години насам мъжът живеел с това обсебване от музиката, което ставало повод за уволнението

2011-07-23 11:32:17
Швед с диагноза „пристрастеност към хеви метъла”
42-годишният Швед Роджър Тулгрен вероятно е първият човек в света с поставена от лекари диагноза „пристрастеност към хеви метъла”.

От дълги години насам мъжът живеел с това обсебване от музиката, което ставало повод за уволнението му от всички работи, на които се захващал. Тулгрен посещавал около 300 концерта на година,поради което често не успявал да отработи времето, за което му се плаща.

Най-накрая обаче, след обстоен преглед от психолози, шведът получил диагноза „пристрастеност към хеви метъла”. Благодарение на нея той започнал да получава държавни помощи, с които да финансира ходенето си по концерти и по този начин да се грижи за психическото си здраве.

Освен това Тулгрен бил облагодетелстван и в работата си. Той веднага си намерил либерален работодател, който нямал нищо против този му служител да отсъства от работното място или пък да го напуска по-рано, за да посети концерт на някоя хеви метъл банда. Огромна толерантност била проявена и към стила на обличане на музикалния фен.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия