Противозачатъчните докарват сериозни проблеми с костите

Оказа се, че противозачатъчните хапчета могат осезаемо да намалят плътността на костите. До този извод стигнали учени от Америка. Тяхното проучване показва, че хапчетата анти-бебе започват да въздействат върху костите след двугодишна употреба. Нанесе

2011-07-23 01:08:20
Противозачатъчните докарват сериозни проблеми с костите
Оказа се, че противозачатъчните хапчета могат осезаемо да намалят плътността на костите. До този извод стигнали учени от Америка. Тяхното проучване показва, че хапчетата анти-бебе започват да въздействат върху костите след двугодишна употреба. Нанесените увреждания зависят от възрастта на дамата и хормоналните дози, които се съдържат в медикаментите.

Хормоналните противозачатъчни са основен източник на външни хормони за представителките на нежния пол, а хормоните са важен фактор за здравето на костите.  Дали една жена ще има сериозни здравословни проблеми, свързани с костите, зависи от тяхната плътност, която е натрупана през тийнейджърските години, когато противозачатъчните се използват най-много.

Хубаво е дамите да наблегнат на консумацията на храни, в които има много витамин D и калций, както и да намалят консумацията на алкохол и цигари и да наблегнат на физическите упражнения.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия