Климатикът - приятел и враг

Едно от най-честитие оплаквания на хората, работещи в офис, е схващане на раменете, врата и гърба. Все повече хората се оплакват от здравословни проблеми, свързани със сериозна настинка през най-големите жеги. Причината за това, е че докато са в

2011-07-21 22:01:57
Климатикът - приятел и враг
Едно от най-честитие оплаквания на хората, работещи в офис, е схващане на раменете, врата и гърба.

Все повече хората се оплакват от здравословни проблеми, свързани със сериозна настинка през най-големите жеги. Причината за това, е че докато са в офиса, климатикът духа студено. След това излизат рязко на топло и пак се връщат отново на по-хладно по-късно.
Това е доста вредно за организма и може да раздразни, дори възпали синусите и носоглътката, както и да възникнат проблеми с корема.

Ето и един съвет: Дръжте климатика на не повече от 10 градуса разлика от температурата навън и като излизате от офиса или дома, внимавайте с горещото Слънце. Опитвайте се да не стоите повече от 15 минути да директна слънчева светлина. 

Въпреки всички оплаквания от климатика, не може да се отрече, че без него в големите горещини е доста трудно да се издържа. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия