Дарт Вейдър е най-големият екранен злодей

Редакторите на списание “Entertainment Weekly” подредиха в класация най-големите злодеи в света на киното. На първо място е поставен Дарт Вейдър от „Междузвездни войни” (изигран от Джеймс Ърл Джоунс), който въпреки че пър

2011-07-19 15:28:02
Дарт Вейдър е най-големият екранен злодей
Редакторите на списание “Entertainment Weekly” подредиха в класация най-големите злодеи в света на киното.

На първо място е поставен Дарт Вейдър от „Междузвездни войни” (изигран от Джеймс Ърл Джоунс), който въпреки че първоначално е джедай, впоследствие започва да служи на тъмната страна на силите.

Втората позиция е отредена на психиатъра и сериен убиец Ханибал Лектър от „Мълчанието на агнетата” (ролята се изпълнява от Антъни Хопкинс), а третата - на офицера Амон Гьот от военната драма „Списъкът на Шиндлер” (изигран от Ралф Файнс).

Челната десетка на класацията се допълва от Норман Бейтс от „Психо” (Антъни Пъркинс), Ледърфейс от „Тексаско клане” (Гунар Хансен), Кайзер Созе от „Обичайните заподозрени” (Кевин Спейси), Фреди Крюгер от „Кошмар на Елм Стрийт” (Робърт Инглънд), Лорд Волдемор от „Хари Потър” (Ралф Файнс), Но Хан от „Стар Трек 2” (Рикардо Монталбан) и Ам-гъл от „Властелинът на пръстените” (Анди Съркис).
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия