Храненето пред телевизора е вредно!

Изследване  на  специалисти от университета на Бъфало, САЩ,  е установило, че  гледането на телевизия нарушава нормалната реакция  на децата към храната.  Когато са пред екрана и се хранят, те поемат по-голямо количе

2011-07-19 15:00:12
Храненето пред телевизора е вредно!
Изследване  на  специалисти от университета на Бъфало, САЩ,  е установило, че  гледането на телевизия нарушава нормалната реакция  на децата към храната.  Когато са пред екрана и се хранят, те поемат по-голямо количество храна, независимо дали са гладни или не.

Данните от това проучване са в подкрепа на препоръката да се  ограничава времето и храненето на децата пред телевизора с цел са им бъде осигурен здравословен начин на живот.

Учените са стигнали до този извод, като изследвали връзката между телевизията и феномена, известен като привикване към условни сигнали за хранене.  Въпросният феномен се наблюдавал, когато  на даден човек  нееднократно се дава храна, към която той накрая губи интерес, когато се засити. Предлагането на нова храна, обаче,  с която той не е свикнал, води до нарушаване на този процес и човек започва да се храни отново, дори и да не е гладен.

В заключение - избягвайте да се храните пред телевизора! Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия