Пускат на пазара електронни очила

Добра новина за тези, които носят очила.  Вече са създадени първите в света електронни очила, които обещават да сложат край на обикновените оптични стъкла. Новите очила не трябва да бъдат допълвани или сменяни, ако се налага промяна в д

2011-07-18 16:29:55
Пускат на пазара електронни очила
Добра новина за тези, които носят очила.  Вече са създадени първите в света електронни очила, които обещават да сложат край на обикновените оптични стъкла.

Новите очила не трябва да бъдат допълвани или сменяни, ако се налага промяна в диоптрите, защото  те автоматично се настройват според зрението на този, който ги носи.

Лещите на  очилата emPower  са покрити с тънък слой течни кристали, които автоматично регулират фокуса. На пръв поглед тези очила изглеждат съвсем като традиционния аксесоар.  

Компанията производител е PixelOptics. Тя е разработвала модела повече от 12 години, като през това време е регистрирала в САЩ 257 патента, които касаят технологията.

Очилата emPower дават възможност на хора в бифокални очила да  направят ежедневието си много по-комфортно.  Тези хора много често се оплакват от изкривения образ, който се получава, когато погледнат към земята.  С електронните очила този проблем не съществува.
Този, който ги носи, само трябва да  наведе глава или да докосне с ръка рамката, за да активира диоптъра за четене или  пък за далечно виждане.

Очилата се зареждат с батерия, като за пълното им зареждане са необходими 8 часа, след което работят 2-3 дни.

Електронните очила  ще се произвеждат за всяко зрение, като ще се предлагат много модели, форми, размери и цветове  на рамките.

Очилата излизат на пазара това лято. Цената им,  обаче, никак не е ниска - от 1000 до 1200 долара.  В нея влизат стъклата, рамката и зарядно устройство за батерията. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия