8-метрова статуя на Мерилин Монро краси Чикаго (+снимки)

Осемметрова статуя на легендарната американска актриса Мерилин Монро ще краси центъра на Чикаго. Скулптурата, направена от алуминий и неръждаема стомана, бе официално открита само преди дни, а вече се радва на огромен интерес от страна на жител

2011-07-17 11:02:40
8-метрова статуя на Мерилин Монро краси Чикаго (+снимки)
Осемметрова статуя на легендарната американска актриса Мерилин Монро ще краси центъра на Чикаго.

Скулптурата, направена от алуминий и неръждаема стомана, бе официално открита само преди дни, а вече се радва на огромен интерес от страна на жителите и гостите на града. Тя ще остане на площада „Пайъниър корт” до пролетта на 2012 година.

Статуята пресъздава перфектно дори в най-малкия детайл прочутата сцена от филма „Проклетите седем години”, в която плисираната пола на бялата рокля на Мерилин Монро се вдига от въздушната струя на вентилационна решетка. Именно тази поза превръща актрисата в секссимвол на 50-те и 60-те години на миналия век.

Образът на легендарната актриса е пресъздаден почти до съвършенство – като се започне от яркочервеното й червило и се стигне дори до бялото й дантелено бельо, което може да се види от всеки, стига той да застане под статуята.

Вижте снимки:




Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия