Испания - държава на красотата и архитектурата тази година

За държава на красотата и архитектурата тази година бе избрана Испания от 20 души, които обиколили Европа. По чист брой страната има над 5000 забележителности. В избора си групата от 20 души са обиколили всяко кътче на Европейските държави като

2011-07-15 23:51:35
Испания - държава на красотата и архитектурата тази година
За държава на красотата и архитектурата тази година бе избрана Испания от 20 души, които обиколили Европа. По чист брой страната има над 5000 забележителности.


В избора си групата от 20 души са обиколили всяко кътче на Европейските държави като се започне от Европейска Турция и се стигне до малките селца на Португалия.

В групата са били психолози,социолози,архитекти, лекари,учени и други. Всеки един от тях е отговарял за различен вид забележителност и социално удобство.

Според тях в Испания са едни от най-красивите и добре работещи болници,училища,библиотеки и социално-развеселителни центрове като барове дискотеки и подобни.

Италия е на второ място заради няколко доста неприятни социални проблема, един от които е нередовният градски транспорт и лошото обслужване в по-малките нелуксозни заведения. Иначе ако тези неща са били наред, Италия щяла да е държава номер 1 в Европа.

След Испания и Италия на трето място е Великобритания. Това, с което островната държава е спечелила пред вечния си съперник, Франция, е че има по забележителна архитектура и по-добра социално-комуникативна среда.

На пето място е европейската част на Турция заради невероятния си напредък в последните 10 години и страхотно ниските цени на всичко. Също така обслужването винаги е на ниво, храната никога не е съмнителна и много рядко се получават забележки относно транспорта и икономическия стандарт.

България е чак на 9-то място, а Румъния на 10-то. Минусите са ясни, а плюсовете са, че за кратко време човек може да стигне в планината и малко след това на морето. Това го има и в много малко държави.

За България най-високо поставеният плюс е бил за страхотната ни природа и богатото разнообразие на флора и фауна. Според специалистите в държавата ни има много повече видове животни, отколкото всяка друга в Европа, но за жалост нямаме туристически планове, чрез които да покажем това и то се забелязва само от хора, които се интересуват.

Проучването е траело 6 години като 6 месеца са били необходими за класифициране на държавите с пълна обективност. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия