Училище за вещици и магьосници привлича ученици от цял свят

Училище за вещици и магьосници, отворено през 2003 година в Австрия, привлича все повече и повече ученици от цял свят. Школото било създадено от IT-специалистът Андреас Стархел, който напуснал работата си, за да следва мечтите си. Въпреки че пър

2011-07-15 15:10:09
Училище за вещици и магьосници привлича ученици от цял свят
Училище за вещици и магьосници, отворено през 2003 година в Австрия, привлича все повече и повече ученици от цял свят.

Школото било създадено от IT-специалистът Андреас Стархел, който напуснал работата си, за да следва мечтите си. Въпреки че първоначално всички му се присмивали и го наричали луд, той все пак успял да докаже, че начинанието му си струва.

Само за няколко години Стархел успял да забогатее, а международното училище за вещици и магьосници привлича все повече и повече ученици, идващи от различни краища на света. Учебното заведение вече многократно е увеличило броя на преподавателите си, както и преподаваните учебни дисциплини.

Вместо обаче да се учат как да правят невъзможни магии или пък да летят на метла, учениците изучават предмети като астрономия, правене на отвари, история на магията, ботаника, билкология, насочване на магическата енергия, предсказване на бъдещето и други.

Според Стархел за просперитета на училището му най-много допринася поредицата за магьосника Хари Потър, която има милиони почитатели по целия свят.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия