Ново приложение на iPhone - робот-диетолог

Един от големите бичове на съвременното общество  е затлъстяването.  Но новото приложение на iPhone  е от голяма полза за предотвратяването му. Програмата МealSnap  е разработена от социалната мрежа за фитнес Дейли-Бърн. Тя

2011-07-14 23:18:06
Ново приложение на iPhone - робот-диетолог
Един от големите бичове на съвременното общество  е затлъстяването.  Но новото приложение на iPhone  е от голяма полза за предотвратяването му.

Програмата МealSnap  е разработена от социалната мрежа за фитнес Дейли-Бърн. Тя изчислява съдържанието на калориите на хранителните продукти само по техните снимки.
Снимките се сравняват с база данни за около 500 000 хранителни продукта и се изчисляват наличните в   сниманата храна калории.

Ако предупреждението, че сте на път да надвишите  препоръчителния брой калории не  е достатъчно, на помощ идва роботът хуманоид Аутом.  Той се явява нещо като диетолог и личен треньор.  В робота е заложена програма, която позволява да се пресметне калоричността на храната, количеството белтъчини, мазнини и въглехидрати.  Освен това роботът може да  изчислява как да се подобри  персоналната диета, както и да препоръчва физически натоварвания.  Данните се съобщават с  приятен женски глас.

Според създателите на робота, това изобретение и по-ефективно от жив треньор, защото машината не се влияе от външни въздействия.  А направените изпитанията  потвърждават това. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия