Омръзнало ви е от скъпите сватби, които се вдигат в последно време? Смятате, че няма нужда един такъв личен празник да се превръща в парадиране?  Не е изключено след няколко години сватбените церемонии да останат в миналото (въпреки че жените трудно ще се откажат от желанието си да се видят в красива сватбена рокля).

Изобретиха машина, която се казва AutoWed, тя е висока два метра и половина, на нея има малка икона на Иисус Христос и може да ви бракосъчетае само срещу една британска лира. За да започне сватбената церемония, влюбените(а може и близки приятели) трябва да пуснат монета, тогава ще чуят версия на Менделсоновия марш и ще трябва да изберат типа връзка, която имат - хетеросексуална, хомосексуална или най-добри приятели.

Разбира се, че не е пропуснат и въпросът дали двамата са готови да се врекат на вечна вярност един на друг, но тук не се отговаря с глас, а има избор между две копчета - "да" или "не". След като младоженците напишат имената си, те получават брачните си халки в пластмасови яйца. Сватбоматът издава и касова бележка, която удостоверява церемонията.

Ако нещата между двойката не потръгнат, машината се е погрижила и за това - тя издава ваучер с 10% отстъпка за AutoDivorce. Създателите на иновативната машина се надяват в най-скоро време тя да бъде поставена на ключови обществени места.

Прототипът на апарата в момента се намира в Музея на механичните чудеса в Мичиган.
Автор: Ралица Солакова