Жена, уволнена заради сивата си коса, съди работодателя си

Американката Сандра Ролин, уволнена заради посивялата си коса,съди работодателя си за проявата на възрастова дискриминация. Жената изгубила цвета на косата си още около 20-ата си годишнина, но досега това не представлявало никакъв проблем за нея

2011-07-11 21:52:16
Жена, уволнена заради сивата си коса, съди работодателя си
Американката Сандра Ролин, уволнена заради посивялата си коса,съди работодателя си за проявата на възрастова дискриминация.

Жената изгубила цвета на косата си още около 20-ата си годишнина, но досега това не представлявало никакъв проблем за нея. Новият й шеф обаче не бил доволен от визията й.

След като фирмата за недвижими имоти, в която работила Ролин, се преместила от покрайнините на Хюстън в центъра на града, ръководството решило, че външният й вид не е достатъчно представителен.

Прекият й началник я заставил да носи по-младежки дрехи и повече бижута, както и да боядиса косата си. Тъй като обаче Ролин не го послушала, само след седмица тя била уволнена и на нейно място дошла служителка, с 10 години по-млада.

Сега 52-годишната американка е готова да потърси правата си в съда. Тя е завела дело срещу бившия си вече работодател за проявата на възрастова дискриминация.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия