Екшън досущ като 'Сам вкъщи' се разигра в събота в Родопите

В събота в Родопите,  близо до село Забърдо, се разигра екшън,  достоен за сценарии  на поредната серия от филма ‘Сам вкъщи”. 11-годишно момче се разсърдило на родителите си и избягало в местността Чудните мостове.  

2011-07-11 12:40:20
Екшън досущ като  'Сам вкъщи' се разигра в събота в Родопите
В събота в Родопите,  близо до село Забърдо, се разигра екшън,  достоен за сценарии  на поредната серия от филма ‘Сам вкъщи”.

11-годишно момче се разсърдило на родителите си и избягало в местността Чудните мостове.  

Хлапакът и семейството му били част от група екскурзианти,  които отишли на разходка  в планината.  След като разгледали красивата местност, всички се качили на автобуса и потеглили обратно.  Като изминали около 7 километра, обаче,  майката и бащата на Абас /семейството е от Кувейт/ започнали да броят 10-те си деца и установили, че  едно от тях липсва.

Туроператорът незабавно алармирал РПУ-Чепеларе. В издирването на момчето се включили  15 униформени полицаи, двама полицаи от МВР-Смолян, дузина алпинисти, планински спасители и 15 доброволци от село Забърдо.

След 4-часово търсене, хлапето било намерено  живо и здраво на 4 км от Чудните мостове.
То вече не било сърдито на майка си и баща си и с отворени ръце се втурнало да прегърне  уплашените  си до смърт родители.

Случката в Родопите, обаче, идва да напомни, че в района на Чудните мостове трябва да бъдат осигурени повече  планински водачи и персонал за туристическо обслужване. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия