Пингвинът, открит в Нова Зеландия, се оказа мъжки

Най-накрая бе установен полът на пингвина, който в края на миналия месец бе открит в Нова Зеландия, на разстояние от над 3000 км от родната си Антарктика. След излизането на резултатите от ДНК анализа на перата на животното бе установено, че

2011-07-06 13:12:59
Пингвинът, открит в Нова Зеландия, се оказа мъжки
Най-накрая бе установен полът на пингвина, който в края на миналия месец бе открит в Нова Зеландия, на разстояние от над 3000 км от родната си Антарктика.

След излизането на резултатите от ДНК анализа на перата на животното бе установено, че то е от мъжки пол. При императорските пингвини различаването на мъжките и женските екземпляри става изключително трудно, тъй като на външен вид те са напълно идентични.

Изгубилият се пингвин вече е в добро здравословно състояние, след като са му били направени общо 4 операции за отстраняване на погълнатия пясък от храносмилателната му система. За разлика от първите си дни в зоопарка в Уелингтън, сега той проявява страхотен апетит и изяжда по около 2 кг сьомга на ден.

Ако възстановяването му върви все така успешно, през зимата императорският пингвин вероятно ще може да се завърне в родината си. Австралийски бизнесмен вече му е обещал превоз до Антарктика – руски ледоразбивач, нает за експедиция до морето Рос през февруари.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия