Изберете си нови очила в зависимост от формата на лицето ви

Въпреки че последните дни не са особено слънчеви, лятото е тук и е време за нови слънчеви очила. Изборът им зависи от два фактора - форма и цена. Ако сте на ясно колко пари може да отделите за новата си придобивка, то остава само да се информирате ко

2011-07-01 18:46:46
Изберете си нови очила в зависимост от формата на лицето ви
Въпреки че последните дни не са особено слънчеви, лятото е тук и е време за нови слънчеви очила. Изборът им зависи от два фактора - форма и цена. Ако сте на ясно колко пари може да отделите за новата си придобивка, то остава само да се информирате коя форма ще отива най-много на лицето ви.

Ако имате продълговато лице - тясна форма, която е значително по-дълга, отколкото е широка и имате ъгловати черти, високи скули и високо чело - трябва да се спрете на високи рамки, които правят лицето ви по-малко. Не си купувайте малки и къси рамки, които подчертават дългото ви лице.

Ако имате овално лице - балансирани пропорции, вашата брадичка е по-тясна от челото и скулите ви са високи - вие сте облагодетелствани, защото на вас ви отиват почти всички рамки. Но все пак трябва да избягвате тези, които са прекалено големи за лицето ви.

Ако имате квадратно лице - линията на челюстта ви е силно изразена, имате квадратна брадичка и широко чело - трябва да се спрете на овални или кръгли рамки, които ще омекотят чертите на вашето лице. Избягвайте квадратни и геометрични форми, които излишно подчертават квадратното ви лице. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия