Тази година чужденци ще спасяват университетите

От тази година, както по времето на социализма, приемът в университетите ще спасяват студенти от Виетнам. Интерес от страна на Виетнам е регистриран в Техническия университет.  Той стартира програма за дистанционно обучение на английски, с

2011-06-29 21:28:26
Тази година чужденци ще спасяват университетите
От тази година, както по времето на социализма, приемът в университетите ще спасяват студенти от Виетнам.

Интерес от страна на Виетнам е регистриран в Техническия университет.  Той стартира програма за дистанционно обучение на английски, с която ще поеме обучението им.
Оттам у нас щели да дойдат да учат няколко хиляди души. Има запитвания и от Индия, но засега няма записани студенти.

За целта е необходимо да бъде  сключено междудържавно споразумение. Има вероятност това  да стане още тази година. Чужденците проявявали интерес към дипломите, признати в ЕС и затова  се интересували от България.

Програмата на Технически университет със сигурност щяла да стартира още от тази есен, независимо колко младежи успеят да се запишат.

Голям интерес към Техническия университет проявява Турция. Всяка година  от южната ни съседка идвали    значителен брой  кандидати, за да учат инженерни специалности на английски език.

Медицинският университет пък тази година ще приеме голяма група  студенти от Израел.  Това е  висока оценка  за нашия ВУЗ, защото Израел се слави с много добри стандарти в медицинското образование. В Медицинския университет  се очаква тази година да учат 2000 чужденци.  Най-голям интерес проявяват Турция, Гърция и Македония,  но любопитно е, че напоследък  е регистриран и бум на студенти от САЩ.

Тракийският университет в Стара Загора пък   открива нов медицински филиал в Хасково. Там ще се обучават 50 медицински сестри и 30 акушерки - висшисти със степен бакалавър. Към филиала  силен интерес проявява Турция.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия