Пазете се от слънцето, за да не съжалявате след години

Лятото е сезонът, през който правим хубав загар, на който се радваме до идването на есента. Въпреки че повечето от нас обичаме да събираме слънчеви лъчи, не трябва да забравяме, че излагането на слънце в периода 11-15 часа е доста опасно, защото по т

2011-06-27 00:21:18
Пазете се от слънцето, за да не съжалявате след години
Лятото е сезонът, през който правим хубав загар, на който се радваме до идването на есента. Въпреки че повечето от нас обичаме да събираме слънчеви лъчи, не трябва да забравяме, че излагането на слънце в периода 11-15 часа е доста опасно, защото по това време UV лъчи са най-силни.

Лятно време трябва да предпазваме кожата си с водоустойчиви и хипоалергенни кремове със защитни фактори. Колкото по-висок е Sun Protection Factor(на опаковките на продуктите го пишат съкратено SPF), толкова по-добре ни предпазва.

Кожата остарява значително по-бързо, ако не я предпазваме от силните слънчеви лъчи. Сега може да не ни се отразява и да не забелязваме промяна, но тя ще се появи наяве след години, когато ще съжаляваме, че сме тормозили кожата си и не сме полагали необходимите грижи за нея.

Ако все пак не сте се пазили от слънцето и кожата ви е изгоряла, трябва да предприемете някои мерки - намажете тялото си с охлаждащи кремове, не го излагайте на слънце, правете си хладни компреси и не бръснете изгорялата кожа поне няколко дни. Ако станете на мехури, не бива да ги пукате насила, защото може да получите инфекция. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия