Мъж оцеля след падане върху скали от 305 метра

36-годишният шотландец Адам Потър оцеля след падане върху скали от 305 метра височина и се отърва само с леки наранявания. Алпинистът се катерил по най-високата планина във Великобритания – Бен Невис, когато в един момент изгубил опората п

2011-06-26 13:58:18
Мъж оцеля след падане върху скали от 305 метра
36-годишният шотландец Адам Потър оцеля след падане върху скали от 305 метра височина и се отърва само с леки наранявания.

Алпинистът се катерил по най-високата планина във Великобритания – Бен Невис, когато в един момент изгубил опората под краката си и полетял надолу. Закачайки стръмните зъбери по пътя си, той най-накрая се приземил върху твърда скала.

Само 35 минути по-късно Потър бил спасен от хеликоптер на кралските въздушни сили. Той бил откаран в най-близката болница, където след поредица от изследвания било установено, че има само леки наранявания. За всеки случай обаче той прекарал нощта под лекарско наблюдение.

В момента Потър се възстановява от преживяния шок. Той осъзнава, че е истински щастливец, щом е успял да се отърве почти без наранявания след подобно падане, и смята, че живее втори живот.

В най-скоро време алпинистът дори възнамерява да се върне отново в Бен Невис и да изкачи 1094-метровия връх Сгур Чойнич Мор.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия