Възглавниците са опасни

33% от възглавницата, на която спим нощно време, има по себе си мъртва кожа, бактерии и акари. Тя е идеална среда за развитието на различни микроорганизми, които могат да доведат до различни заболявания като варицела, грип и кожни инфекции. По вън

2011-06-25 23:56:52
Възглавниците са опасни
33% от възглавницата, на която спим нощно време, има по себе си мъртва кожа, бактерии и акари. Тя е идеална среда за развитието на различни микроорганизми, които могат да доведат до различни заболявания като варицела, грип и кожни инфекции.

По външната част на възглавницата виреят доста нежелани вредители. Често сълзите или подсмърчането остават по повърхността й и по този начин бактериите навлизат в пълнежа на възглавницата.

В доста болници възглавниците се ползват от различни пациенти и въпреки че калъфките им се сменят ежедневно и самите те се перат редовно, бактериите са там. В голяма част от тях се съдържат милион бактерии Staphylococcus hominus на всеки милиметър. Бактерията може да бъде опасна за хора, които имат слаба имунна система.

Нежеланите вредители се наставят и във възглавниците в нашия дом. Но това, че са там, не означава, че ще се прехвърлят върху човека, ползваш възглавницата. Дори да сменяте редовно калъфката и тя да е чиста и добре ароматизирана, отдолу е истинско гъмжило от микроби.

За да се предпазим възможно най-добре, трябва често да сменяме възглавницата си, независимо колко ни е любима и удобна. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия