Цветана Пиронкова победи Вера Звонарьова в третия кръг от тенис турнира Уимбълдън

Българската тенисистка от Пловдив, Цветана Пиронкова, победи преди броени минути рускинята Вера Звонарьова на най-стария шампионат по тенис в света, Уимбълдън. Пиронкова успя да премине третия кръг без никакви затруднения само в два сета. Крайния

2011-06-24 18:09:55
Цветана Пиронкова победи Вера Звонарьова в третия кръг от тенис турнира Уимбълдън
Българската тенисистка от Пловдив, Цветана Пиронкова, победи преди броени минути рускинята Вера Звонарьова на най-стария шампионат по тенис в света, Уимбълдън.

Пиронкова успя да премине третия кръг без никакви затруднения само в два сета. Крайният резултат е 6:2; 6:3. И в двата сета българката се справи брилянтно.

Използваше всички възможности за пробив и успя да промени играта на Звонарьова. Рускияната имаше проблеми с глезена и това доста й попречи да се концентрира. Между двата сета взе почивка, в която физиотерапевт превърза крака й.

Тя се надяваше, че по време на почивката  ще облекчи болката си и освен това ще разконцентрира Пиронкова, но това за нейно съжаление не се случи. Нашето момиче не се разколеба дори и за миг.

Браво на Цвети. Стискаме й палци и за следващите кръгове. В четвърти кръг ще се изправи срещу победителката от мача на Мария Санчес и Винъс Уилямс. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия