Сушените плодове са не само вкусни, но и полезни

Плодовете са полезни и трябва да се консумират редовно. Може да разнообразите менюто си със сушени плодове, защото и те са важни за организма и му доставят нужните вещества. Най-полезни са ябълките, кайсиите, сините сливи, фурмите и смокините. Тез

2011-06-22 01:00:13
Сушените плодове са не само вкусни, но и полезни
Плодовете са полезни и трябва да се консумират редовно. Може да разнообразите менюто си със сушени плодове, защото и те са важни за организма и му доставят нужните вещества.

Най-полезни са ябълките, кайсиите, сините сливи, фурмите и смокините. Тези сушени плодове са богати на целулоза и имат нисък гликемичен индекс, което им помага да предотвратят развитието на разстройства в обмяната на веществата.

В сушените плодове има и много биологични активни съединения, минерали и витамини, които потискат появата на вътрешни възпаления, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Повечето хора смятат, че в сушените плодове има много захар, но това не е вярно. В много държави горещо препоръчват тяхната консумация, защото са изключително полезни за здравето. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия