За влизане в Академията на МВР са нужни най-малко 75 точки на IQ-теста

Едно от условията за влизане  в Академията на МВР е, курсантите да имат най-малко 75 точки на теста за интелигентност. Излиза, че  родните полицаи трябва да са по-умни от Джордж Буш-младши, защото той е имал точно 75  точки на IQ-

2011-06-21 16:20:23
За влизане в Академията на МВР са нужни най-малко 75 точки на IQ-теста
Едно от условията за влизане  в Академията на МВР е, курсантите да имат най-малко
75 точки на теста за интелигентност. Излиза, че  родните полицаи трябва да са по-умни от Джордж Буш-младши, защото той е имал точно 75  точки на IQ-теста преди да стане президент.

У нас средните нива на интелигентност са между 80 и 106 точки, а тези които надминават 140  се смятат за гении.

Нивата на теста за интелигентност на  бъдещите полицаи даже са леко снижени, защото преди това те минават допълнително натоварване с покриването на физически  нормативи, както и медицински изследвания.

Кандидатите на висши полицаи и пожарникари минават  и през тежки физически и психологически изпити. Тази година те са 1866 души и кандидатстват  за 135 места, т.е.,   за едно място се борят 14 души.

Тази година се забелязва  с 4 процента по висок интерес  към специалностите в академията, в сравнение с миналата година.  20 процента от местата за запазени за жени.  Предпочитани са специалностите във факултет ‘Полиция’.

И тази година, както беше и миналата, в академията на МВР се признават оценките от матурите. Предлага се  магистърска програма ‘Публична администрация’. Новите бакалавърски специалности пък са ‘Пожарна и аварийна безопасност’ и ‘Кризисен мениджмънт’.  Академията предвижда за догодина и откриването на нова специалност - ‘Фирмена сигурност’. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия