Бъдете внимателни с прясното мляко!

Консумацията на мляко е полезна, стига да не се прекалява с количеството. Защото, ако човек пие прекалено много, то има възможност да напълнее и да стане летаргичен. Най-здравословно е дневно да се приемат между 300 и 500гр. млечни продукти. Хорат

2011-06-21 01:00:22
Бъдете внимателни с прясното мляко!
Консумацията на мляко е полезна, стига да не се прекалява с количеството. Защото, ако човек пие прекалено много, то има възможност да напълнее и да стане летаргичен.

Най-здравословно е дневно да се приемат между 300 и 500гр. млечни продукти. Хората, които не си падат по прясното мляко, може да ядат сирене, извара и кисело мляко, като е най-добре тези продукти да бъдат натурални, без излишна захар и оцветители.
В прясното мляко има наситени мастни киселини и затова прекомерната консумация може да забави метаболизма на човек и той да напълнее.

От друга страна е нездравословно, ако се консумира прекалено малко мляко, защото недостигът на калций води до остеопороза. В млякото има големи количества витамин В12, който е важен за организма, за да се предпази човек от анемия, да улесни неговата концентрация и да го предпази от умора. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия