И все пак защо жителите на САЩ са толкова дебели?

Затлъстяването е сериозен проблем, но повечето хора са вдигнали ръце от излишните си килограми, като обвиняват своите гени за състоянието си. Да, те са виновни от части, но има и други фактори, които оказват влияние. Оказва се, че японците, които са

2011-06-19 13:39:34
И все пак защо жителите на САЩ са толкова дебели?
Затлъстяването е сериозен проблем, но повечето хора са вдигнали ръце от излишните си килограми, като обвиняват своите гени за състоянието си. Да, те са виновни от части, но има и други фактори, които оказват влияние. Оказва се, че японците, които са отишли да живеят в Америка са качили между 7 и 10 килограма за същия период от време в сравнение със своите сънародници, които са останали да живеят в родината си.

Това доказва, че затлъстяването не е национална черта, а зависи от храната, която се консумира. И все пак какви са причините повечето жители на Америка да имат сериозни проблеми с килограмите?

В Америка се консумират повече мазни храни - храната в Азия и Европа е по-скъпа в сравнение с тази в Америка, но пък тази в Америка е доста по-мазна и висококалорична. Цената е по-ниска, но и качеството на продуктите е доста по-ниско.

Американците не обичат да спортуват и да се движат - в развиващите се страни има доста по-малко затлъстели хора, защото ежедневието им е такова, че те постоянно са в движение и изразходват доста калории. Жителите на тези държави нямат удобствата, които имат американците и извършват доста дейности от домакинството на ръка - нямат перални, прахосмукачки, сушилни и т.н. Малък процент от тях имат собствени автомобили и за да стигнат донякъде ходят пеша. Но и като цяло жителите на развитите страни се движат доста повече от американците.

Яденето не може да мине без нещо сладко - повечето американци смятат, че десертът е нещо задължително и им се полага по рождение. Разбира се, няма нищо лошо човек да хапне нещо сладко, но трябва да консумира десерти в разумни граници и да набляга на плодовете, а не на продуктите, пълни със захар.

Американците консумират все големи порции - те са свикнали да ядат по много и смятат това за нещо нормално. Порция за един жител на Америка с лекота би нахранила швейцарско семейство.

Междинното хапване, което продължава цял ден - доста хора имат междинна закуска, която най-често е във времето след обяд и преди вечеря, но при жителите на Америка тя продължава цял ден. Те винаги намират какво да ядат и рядко консумират храна, когато са гладни, защото те не си позволяват да огладнеят. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

Да бее... познати отиват в Америка и се връщат двойни :Х


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия