Майка на дете осъди цирк, защото нямало номер с лъвове и тигри

Майка на дете от град Алмати в Казахстан осъди цирк, защото нямало номер с дресирани лъвове и тигри, какъвто бил обещан на разпространявания афиш. Синът на Ирина Головин – Жетя, нямал търпение да посети цирковото представление, за да се

2011-06-19 11:29:36
Майка на дете осъди цирк, защото нямало номер с лъвове и тигри
Майка на дете от град Алмати в Казахстан осъди цирк, защото нямало номер с дресирани лъвове и тигри, какъвто бил обещан на разпространявания афиш.

Синът на Ирина Головин – Жетя, нямал търпение да посети цирковото представление, за да се порадва отблизо на дресираните диви животни. След като обаче такъв номер в крайна сметка не присъствал в програмата, момчето силно се разстроило и обвинило майка си, че го е излъгала.

Именно това била причината, поради която Ирина Головин решила да заведе съдебен иск срещу цирка, заради който загубила доверието на малкия си син. Майката настоявала да й бъдат върнати парите от двата билета, както и да й се изплати компенсация в размер на 900 000 тенге (приблизително 4300 евро) за нанесени морални щети.

Въпреки че първите две съдебни инстанции не удовлетворили исканията й, касационният съд отсъдил в нейна полза. Било установено, че циркът е нарушил Закона за защита на потребителите, като не е предупредил предварително за промяната в програмата и липсата на номер с лъвове и тигри. Ето защо той бил задължен да изплати компенсация в размер на 30 000 тенге (около 144 евро) на Ирина Головин за нанесените й морални вреди.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия