Зареждаща маса сменя зарядното

На изложението Retail Tech в Токио, японската  компания Panasonic представи  зареждаща маса, която използва слънчева енергия, за да захрани различни преносими  устройства. Системата работи напълно безжично, като се използва &nb

2011-06-18 21:59:52
Зареждаща  маса сменя зарядното
На изложението Retail Tech в Токио, японската  компания Panasonic представи  зареждаща маса, която използва слънчева енергия, за да захрани различни преносими  устройства.

Системата работи напълно безжично, като се използва  индуктивно електричество. Любопитно е, че  масата не само може да зареди смартфона ви чрез електроиндукция, но и самата тя  не използва външен източник на енергия.

Досега са представяни доста подобни устройства, но за тях е било необходимо да бъдат свързани с енергиен генератор.

Масата използва слънчева енергия, която се превръща в електричество и така захранва устройствата.  Тя има, обаче, и един недостатък - не може да се поставят  предмети в центъра на плота, където се намират слънчевите колектори.  Това може да прекъсне зареждащият процес.

Зареждащата маса ще може да се използва за офиси, където потребителите ще имат възможност да заредят безжично смартфоните си, без да се налага да се прибират вкъщи. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия