Полицаи, огнеборци и екипи на Столична община спасиха две деца в бункер на Южния парк

Вчера по обяд, две деца побъркаха полицията и пожарната в столичния  квартала ‘Лозенец’.  Те влезли в бомбените убежища на Южния парк и подплашени от някакъв глас, се изгубили  и не могли да излязат. Момчето, което е

2011-06-17 22:40:31
Полицаи, огнеборци и екипи на Столична община спасиха две деца в бункер на Южния парк

Вчера по обяд, две деца побъркаха полицията и пожарната в столичния  квартала ‘Лозенец’.  Те влезли в бомбените убежища на Южния парк и подплашени от някакъв глас, се изгубили  и не могли да излязат.


Момчето, което е на 12 години,  се обадило на телефон 166  и през сълзи започнало да

обяснява, че заедно с братовчедка си /2 години по-голяма от него/,   се намират в бункерите на Южния парк и не мога да излязат. Полицаи от  столичното 4-то РПУ веднага се опитали да локализират  мястото на децата. В това време служител  от ‘Дежурната оперативна част’ на районното управление поддържал  разговора с детето. След като се успокоил, тийнейджърът започнал да обяснява точно къде се намират. В акцията по спасяването на  децата се включили  столични огнеборци и екипи от Столична община.


След 15 минути двамата тийнейджъри били открити живи и невредими  и изведени от бункера. Те били толкова уплашени, че се  наложил медицински преглед и психологическа помощ .


12-годишното момче е от Пазарджик, което гостувало на леля си в София. Двамата с братовчедка си разказали, че по-рано същия ден са влезли в тунелите заедно с четирима техни приятели, но се уплашили и излезли.


По-късно, обаче,  двамата братовчеди решили да влязат отново. Малко след като се пъхнали в „бункера”,  чули стъпки и глас, започнали да бягат навътре в тунела, а когато стигнали до врата с решетка, разбрали, че са се загубили. След като се опитало да звънне по мобилния си телефон, момчето установило, че вътре няма обхват.  Все пак се сетило да подаде ръката си през решетката и така успяло да избере телефона на полицията.  

Установено е,  че 13-годишен младеж,  който децата не познавали, се вмъкнал малко след тях. Малолетният  носел нож със себе си, който успял да скрие под паднали клони пред входа на бункера.


Тримата  тийнейджъри са  доведени в Четвърто РПУ за изясняване на случая, след което  са предадени на родителите им.


Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия