Такава история се среща само в анимационните филмчета

Случката, която ще опиша, може да се види обикновено само в анимационните филмчета, но не и този път. Инструктор по парашутизъм демонстрирал на новаци как да скачат и как да пазят правилна форма докато падат към Земята. Докато правел това, парч

2011-06-17 21:44:06
Такава история се среща само в анимационните филмчета
Случката, която ще опиша, може да се види обикновено само в анимационните филмчета, но не и този път.

Инструктор по парашутизъм демонстрирал на новаци как да скачат и как да пазят правилна форма докато падат към Земята.

Докато правел това, парче лека пластмаса летяла във въздуха, вдигната от силни ветрове. Парчето ударило инструктора Марк Фостниър точно в тила и той припаднал и изпаднал от самолета. Падайки с огромна скорост, той извадил късмет, че някак си ръката му успяла да дръпне кордата за парашута.

Парашутът обаче не се разтворил добре заради голямата скорост, но поне намалил ускорението на падане. Късметът на Марк не свършил до тук, тялото му в безсъзнание паднало в огромен куп сено, събрано от почти цяла нива, за да се обработва против вредители. Марк уцелил точно средата на сеното.

Пилотът направил аварийно кацане близо до мястото, където е паднал инструктора и бързо го изровил от сеното. Фостниър е бил с опасност за живота с цели 6 фрактури, но лекарите са го спасили.

Според специалисти, ако парашутът не се бе отворил, сеното нямаше да е достатъчно за удар с около 200 километра в час. След преглеждане на кадрите от видео записа, се е установило, че парашутът е забавил скоростта на Марк с около 75 километра в час и това е спасило живота му. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия