Роден през юни

Месец юни - чудесен месец, начало на лятото...  За родените през юни, обаче,  се говори, че звездите ги  даряват със сексапил и магнетизъм, но и с непредвидим и авантюристичен дух. Сред родените през месец юни има много писатели,

2011-06-16 22:17:44
Роден през юни
Месец юни - чудесен месец, начало на лятото...  За родените през юни, обаче,  се говори, че звездите ги  даряват със сексапил и магнетизъм, но и с непредвидим и авантюристичен дух.
Сред родените през месец юни има много писатели, учени,  артисти, пътешественици и въобще -  известни личности,   но това, което ги обединява е тяхната непредсказуемост.  Говори се, че повечето известни личности, родени през този месец на странни птици.

Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975 година.  Тя е обявявана неведнъж за най-сексапилната жена  на планетата. Актрисата роди три деца от  Брат Пит и заедно с осиновените от нея деца от различни краища на света, е майка на общо 6 малчугана.

На 4 юни Анджи навърши 36 години.  Тя е  дъщеря на известния холивудски актьор Джон Войт и още от малка шокира  околните с мечтата си да стане директор на погребално бюро.
Тя явно не си е падала и по  момичешките игри, защото , след като поотраснала, започнала на събира ножове.

На първата сватба на Анджи с Джони  Лий Милър, двамата младоженци са облечени   с
кожени панталони и бели маратонки, върху  които имената им са написани  с кръв.   
С втория брак нещата не са по-различни - двамата младоженци си порязват ръцете и ги отъркват една в друга в знак на вечна любов. Е, това не спасява никой от браковете на Анджи.

Днес обаче, Анджелина Джоли е любимка на публиката и посланик на добра воля на ООН. Тя организира много благотворителни акции в Африка и Азия.   

Наскоро се разбра, че все пак, холивудската двойка, по настояване на децата си, ще вдига сватба.  Дано този път приказката за принцесата, принца  и вечната любов се сбъдне.

Джони Деп е роден на 9 юни 1963 година.   Макар, че не му личат, любимецът на жените навърши  48 години.  На тази възраст е нормално Джони вече да е за пример - той остави наркотиците, създаде семейство, възпитава деца, а,  едновременно с това,   е чудесен актьор и красив мъж. А и ексцентричен. Защото той твърди, че ще се снима дотогава, докато спечели достатъчно пари, за да си купи … планета, където да се пресели. Наскоро  се появи информация, че е изневерявал на голямата си любов Ванеса Паради, но все още не е ясно дали това е истина.

Никол Кидман също е от родените  през юни  - на 20-ти, 1967 година.  Австралийката се справя успешно с живота, въпреки развода си с Том Круз и последвалите неприятности с втория й съпруг. Тя доказва, че родените през юни могат да се  справят с много, ако не с всичко.

На 11 юни 1910 година е роден  един от най-известните любители на подводния свят, пътешественикът Жак-Ив Кусто.  Кусто е носител на три Оскар-а  и е първият, който заснема филм за красотите на подводния свят.  Целият живот  на виртуоза на подводните снимки е свързан с морето. Дори сина си губи в морето, а праха на жена си разпръсква над океана. Животът му, обаче, завършва с неприятности, като съдебни искове и  неплатени данъци.
 
Писателят, чийто живот и творчество са свързани завинаги с войната, Ерих Мария Ремарк, е роден на 22 юни 1898 година.    Той става  любимец на няколко поколения с романите си
‘Живот назаем’, ‘Трима другари’, ‘Триумфалната арка’, ‘На западния  фронт нищо ново’..
Личният живот на писателя, обаче, е  доста объркан - пиянство, депресии, любов и раздели с доста жени. Антивоенните романи на Ремарк също са му създавали доста проблеми - главно по политически причини.

Нобелистът Робърт Фърчгот е роден на 4 юни 1916 година.  През 1988 година той става носител на Нобелова награда за своите  заслуги за лечението на сърдечно-съдовите заболявания.  Фърчгот е,  също така,   изобретателят на секретната формула на виаграта.

Известните писателки Хариет Бичър Стоу  и Франсоаз Саган също са родени през юни -  едната през 1811 година,  а другата през 1935-та.  Авторката на ‘Чичо Томовата колиба’ е наречена от самия Линкълн ‘малката жена, започнала голяма война’, а  от мнозина тя е смятана за първата феминистка.

Франсоаз Саган пък е  една от най-четените белетристки на 20-ти век.  Едва 19-годишна тя написва един от най-известните си романи ‘Добър ден, тъга”.  Саган винаги се е забърквала в скандали  с наркотици и проиграни милиони на комар. Била е обект на злобни критики  и  едновременно с това, винаги е била интересна за всички. Нейни са думите: ‘За да бъдеш любима, трябва преди всичко да бъдеш красива. Но,  за да си красива, трябва да си любима!’ Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия