Най-после столицата ни София се сдобива със зала от веригата ‘Арена”- разбра се, че така ще се казва мултифункционалната зала,  чийто строеж вече е към края си.

Стана ясно,  също така, че първата световна звезда, която ще направи сефте в новата зала ‘Арена София’, ще бъде бащата на електронната музика Жан Мишел Жар. Ежегодните слухове за гостуване на  френската звезда у нас, вече се превръщат в действителност.

Спектакълът на французина е организиран от ‘София мюзик ентърпрайсиз’ и е планиран за 9 октомври.  Шефът на компанията Иван Несторов-Амебата обещава, че оттук нататък у нас ще могат да дойдат  световни звезди като Роджър Уотърс, Лейди Гага, Бритни Спиърс и още много други. Тези имена не са  казани случайно, защото  миналата година всички те са отказани, защото е нямало къде да се посрещнат. Отказал е да дойде и Стиви Уондър, когато е разбрал, че най-голямата ни зала / N 1 на НДК/ може да побере не повече от 5000 души.

Щоуто на Жан Мишел Жар  ще е с капацитет 10 500 места и то само седящи.  Няма да има подгряващи изпълнители.

Френският музикант пристига у нас с 40 тира техника, които за пръв път ще могат да влязат буквално до сцената.  За своите турнета Жар  си носи всичко, от организаторите иска само ток и ключ от залата.

Жан Мишел Жар обещава невероятно  музикално светлинно шоу.  Организаторите твърдят, че  затвореното пространство в залата  нито ще е тясно, нито ниско за  впечатляващите ефекти на музиканта.  Той е предвидил всичко за размерите на залите, през които ще мине.

Акустиката на зала ‘Арена София’  е на световно ниво. Стените й са покрити със специална вата за тази цел.

Организаторите твърдят, че  ако концертът на  Жар беше в НДК, билетите вероятно щяха да струват около 300 лева, докато сега те ще варират от 40 до 100, заради по-големия капацитет.  

В залата ще бъде абсолютно забранено да се пуши. Тя е оборудвана с  много чувствителна пожарна система и всяка запалена  цигара  рискува да я  активира.

Шоуто на Жан Мишел Жар ще е поне 2 часа. Той води със себе си и бенд.  Музикантът  има 34 години кариера и 80 милиона продадени диска в цял свят.

Билетите за концерта на корифея на електронната музика ще се продават от утре в мрежата на тicketpro  на  цени между 40 и 100 лева.   


Автор: Тони