Стартира българо-американска експедиция, която ще търси древно човешко присъствие в Черно море

Преди 30 години, учени издирваха изчезналата Атлантида в Средиземно море. Ескпедицията тогава удари на камък. Сега наши и американски учени  започват нови  издирвания - те са на мнение, че  загадката на древния потоп се намир

2011-06-14 15:45:14
Стартира българо-американска експедиция, която ще търси  древно човешко присъствие в Черно море
Преди 30 години, учени издирваха изчезналата Атлантида в Средиземно море.
Ескпедицията тогава удари на камък.

Сега наши и американски учени  започват нови  издирвания - те са на мнение, че  загадката
на древния потоп се намира в Черно море.  Специалисти от Института по океанология към БАН започват  мащабна експедиция на борда на научно-изследователския кораб ‘Академик’.

Корабът тръгва на 27 юни вечерта, ще направи преход на 70-80 мили от Варна, после на юг към Бургас до границата ни с Турция. Експедицията ще търси доказателства за човешко присъствие навътре в морето.

Сред 18-членния научен екип е и корифеят в науката за древния потоп, проф. Уилям Райън, от Колумбийския университет. Най-запаленият учен от наша страна е Христо Смоленов, който изследва геометрията на артефактите на най-старото в света злато открито край Варна, за което писахме наскоро. Той доказва, че числото Пи води началото си от неговите пропорции.

Проф. Претко Димитров  от Института по океанология към БАН пък е  участвал през 1984 година в международната експедиция в Средиземно море за издирването на изчезналата Атлантида. Той е категоричен, че,  ако се намери дори само един гроб или следи като доказателство за човешко присъствие в морето, тезата за всемирния потоп ще бъде доказана и научно.  А тезата на професора и на неговите колеги е, че преди 8-9 хиляди години, подобно на опустошителното цунами в Япония, океанът е нахлул през Босфора в сладководното езеро на нашите земи и е потопил всичко.  Вследствие на този гигантски катаклизъм, от  Черно море е тръгнал  всемирният потоп, описан в Библията.

Експедицията има и още една задача - да докаже, че най-древната цивилизация по нашите земи,  е дала началото на шумерската, а по-късно и на египетската.

Проектът се нарича ‘Древните брегове на Черно море и условията за човешко присъствие’.
Той се финансира от  фонд ‘Научни изследвания’. Заради кризата, обаче,  предвидените средства от 180 хиляди лева  са орязани с две трети. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия