ПЕТА с нова кампания за насърчаване на вегетарианството

Организацията за етично отношение към животните (ПЕТА) стартира нова кампания за насърчаване на вегетарианството. Китайската актриса Гао Юанюан се появи в реклама, облечена с рокля от листа маруля и с гердан от люти чушки, за да призове хората д

2011-06-13 17:26:45
ПЕТА с нова кампания за насърчаване на вегетарианството
Организацията за етично отношение към животните (ПЕТА) стартира нова кампания за насърчаване на вегетарианството.

Китайската актриса Гао Юанюан се появи в реклама, облечена с рокля от листа маруля и с гердан от люти чушки, за да призове хората да се откажат от месните продукти и вместо тях да наблегнат на плодовете и зеленчуците.

В Китай със замогването на голяма част от населението употребата на месо е нараснала драстично през последните няколко години. В днешно време всеки китаец изяжда средно по около 55 кг месо годишно. Това е значително по-малко от количеството, което поглъща един европеец, но е изключително високо за страна като Китай, в която по традиция се набляга на ориза и зеленчуците.

„Консумацията на месо се покачва и това води до увеличаване на риска от редица болести, свързани с прекомерната употреба на месни продукти, сред които различни видове рак и сърдечни заболявания”, коментират китайски здравни специалисти.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия