Математиката е решаваща за влизане в гимназия тази година

След направения анализ на резултатите от изпитите след седми клас, се установи, че математиката е предметът, който ще вкарва  в гимназиите тази година.  Седмокласниците в столицата са се представили много добре по български език, но са

2011-06-13 16:47:17
Математиката  е решаваща за  влизане в гимназия тази година
След направения анализ на резултатите от изпитите след седми клас, се установи, че
математиката е предметът, който ще вкарва  в гимназиите тази година.  Седмокласниците в столицата са се представили много добре по български език, но са се издънили по математика.

Ето защо, според експерти от министерството, тези, които имат оценка над 4.50 по математика, са с доста големи шансове да с класират в желаното училище.

По принцип битката за елитните гимназии в  София тази година ще бъде по-малко оспорвана, защото шестиците не са много. Само 112  ученици са изкарали успех над 5.75 и по двата предмета. Миналата година те са били двойно повече.

За първи път тази година  успехът на  столичните седмокласници по математика е под  четворка - 3,97, а сред оценките преобладават тройките.

По български език  средният успех за София  е 4,49, като оценките ‘мн. добър’ доминират.
Любопитно е, че много повече ученици са се представили по-добре на втория модул, който вкарва в гимназии, отколкото на теста, който по принцип е по-лесен.

Документи за участие в приема за гимназии се подават от 15 до 21 юни в училищата-гнезда.  Експертите съветват да не се преписва механично   списъкът на всички гимназии, а да се премисли добре, преди да се подредят училищата по желания.
Напоследък се увеличава  успехът за прием в най-добрите професионални гимназии, където се предлагат доста нови  и атрактивни специалности. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия