Отпечатък на детско стъпало на Луната шокира астронавтите на 'Аполо 17'

Американските астронавти Рон Еванс, Юджийн Сърнан и Харисън Шмит  кацат на Луната на 11 декември 1972 година. Те  остават там 74 часа  и  събират 250 каменни отломки и правят 1000 снимки. Една от снимките, обаче предизвиква

2011-06-12 19:17:04
Отпечатък на детско стъпало на Луната шокира астронавтите на 'Аполо 17'
Американските астронавти Рон Еванс, Юджийн Сърнан и Харисън Шмит  кацат на Луната
на 11 декември 1972 година. Те  остават там 74 часа  и  събират 250 каменни отломки и правят 1000 снимки.

Една от снимките, обаче предизвиква истински шок  сред учени и уфолози - на нея се вижда отпечатък на детско стъпало върху праха на лунната повърхност.  Никой не може да си обясни, откъде се е взело там дете, при това босо.

Това откритие на екипажа  на ‘Аполо 17’  е засекретено  за човечеството  от Висшия военен съвет на САЩ в продължение на 20 години. На астронавтите също е забранено да говорят.

Намереният отпечатък е достатъчно ясен, за да се определи, че е с дължина 13,5 см. Ясно се виждат и един голям и пет малки пръсти. Кой се е разхожда по Луната, бос и с шест пръста на краката?

Преди около 20 години, американски учени изпращат тази снимка на свои колеги в  Русия. Сред тях е и астрофизикът, специалист по космическа биология, проф. Георгий Сакалов.  Съвсем категорично той отговаря на американските си колеги, че този отпечатък показва, че същества,   подобни на днешните хора, още преди 300 000 години са ходели по Луната.../?!/

Според руския учен, неговото  твърдение се потвърждава от  прецизния анализ на лунния прах, взет от отпечатъка на загадъчното стъпало.  Дължината на  следата, оставена от съществото, отговаря на стъпалото на 4-годишно дете с височина около 95 см.

Според Сакалов, той е  бил много изненадан  от факта, че астронавтите са намерили отпечатък на бос крак, което противоречи на всички физически закони. Защото пребиваването на човек в безвъздушното или във вакуумното пространство  на Луната без специално облекло, би  предизвикало  буквално ‘сваряване’ на кръвта.  Той предполага, че извънземните са притежавали такова техническо съвършенство  за междупланетни пътувания, че в тези условия са били защитени  само от една тънка риза, изработена от някаква суперматерия.  Никой обаче не може  да каже каква е била тя и от какво е направена.

Въз основа на това откритие, друг руски учени изгражда още по-смела теория. Според него е възможно  тези непознати извънземни същества  да са били изградени на принципа на кристала, т.е,  вътрешни кристални структури...

Дали ще бъде разгадана тайната  на детския отпечатък, открит на лунната повърхност, е въпрос, на който отговор ще даде само времето.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия