Вижте защо, когато пушим не ни се яде

Повечето хора, които са били активни пушачи и после са се отказали от този вреден навик, са качили няколко килограма отгоре. И това не е поради факта, че са свикнали да държат цигари в ръцете си и после ги заменят с храната, а защото никотинът активи

2011-06-11 14:40:22
Вижте защо, когато пушим не ни се яде
Повечето хора, които са били активни пушачи и после са се отказали от този вреден навик, са качили няколко килограма отгоре. И това не е поради факта, че са свикнали да държат цигари в ръцете си и после ги заменят с храната, а защото никотинът активира мозъчните клетки, които сигнализират на хората да престанат да ядат, когато вече са сити.

Напълняването след спирането на цигарите е една от основните причини хората да не искат да се откажат от тях, въпреки че обикновено хората качват не повече от 5 килограма, които могат да бъдат премахнати с лека диета и упражнения.

Откритието на учените определено ще помогне да се намерят по-добри методи, за да се ограничи напълняването след спирането на цигарите.

Никотинът се свързва с доста рецептори, които се намират на повърхността на клетките и той е виновникът човек да се пристрасти към този вреден навик. Тютюнопушенето е много вредно за здравето на човек, затова е глупаво да се притеснявате, че ще качите няколко килограма. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия