Вече има вечерен час и ... за котките

В Сидни въведоха вечер час за ... котките. Целта е дивите животни да бъдат спасени от техните нападения. Идеята хрумнала на общинските власти, след като синът на зам. кмета Мишел Маккензи едва успял да спаси майка опосум и нейното малко от лапите на

2011-06-10 21:33:56
Вече има вечерен час и ... за котките
В Сидни въведоха вечер час за ... котките. Целта е дивите животни да бъдат спасени от техните нападения. Идеята хрумнала на общинските власти, след като синът на зам. кмета Мишел Маккензи едва успял да спаси майка опосум и нейното малко от лапите на една котка.

Разработена е програма за размножаване на малки опосуми в зелените площи и затова животинките трябва да бъдат предпазени. Често котките се катерят по дърветата и ги ловят вместо мишки.

Стопаните на котки трябва сериозно да се замислят по въпроса и да контролират повече своите домашни любимци, все пак опосумите са обитавали тези места доста преди хората да дойдат с техните котки.
Другата идея на местните власти е дневно време котките да имат камбанки на нашийниците, за да плашат опосумите и те да имат време да реагират и да се скрият на безопасно за тях място. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия