Ревизия на шестиците на седмокласниците ще прави МОМН

МОМН  тази година ще прави ревизия на шестиците на седмокласниците и така успехът им ще бъде малко по-нисък от миналогодишния. Причината не е в знанията на  учениците, защото те са изкарали приблизително същия  успех като миналат

2011-06-09 16:04:12
Ревизия на шестиците на седмокласниците ще прави МОМН
МОМН  тази година ще прави ревизия на шестиците на седмокласниците и така успехът им ще бъде малко по-нисък от миналогодишния.

Причината не е в знанията на  учениците, защото те са изкарали приблизително същия  успех като миналата година.  Министерството, обаче, е започнало да вдига скалата , по която точките, които децата са изкарали на изпита, се приравняват към шестобалната система.
По новата скала  за шестица ще са нужни повече точки, отколкото беше досега.
От МОМН успокояват, че  въпреки това, има достатъчно шестици.

Миналата година министерството е било обвинявано, че  снижава скалата, за да  се изкара  средният успех по-висок.  Министър Игнатов обясни, че с новия Закон за училищното образование, тези скали ще се вдигнат и това, поне за известно време,  ще свали успеха.
Това ,обаче,  щяло да бъде за кратко, докато учениците свикнат.  Има предложения скалите да се вдигат всяка година, за да се прецени кое е най-доброто ниво, към което да се напасват оценките.

Според специалисти, седмокласниците тази година са се справили доста по-добре  с въпросите за пунктуация, отколкото  зрелостниците.  Повечето от тях са решили без грешка задачите, където е имало пропуснати запетаи. Най-затруднени са били учениците с двойното ‘н’ и двойното ‘т’.

Експертите твърдят, че седмокласниците се  затрудняват най-много с терминологията. Повечето прилагат правилата на практика, но се затрудняват, когато трябва да употребят верните термини. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия