Какво знаем за цивилизацията, населявала земите ни преди 7000 години?

Беинса Дуно - така са наричал някога Петър Дънов.  Именно той, преди години, говори за златната българска следа, която води  назад във времето до Сътворението. Дънов виждал, че първата столица на Духа  била Варна. Десетилетия по

2011-06-08 15:09:31
Какво знаем за цивилизацията, населявала земите ни преди 7000 години?
Беинса Дуно - така са наричал някога Петър Дънов.  Именно той, преди години, говори за златната българска следа, която води  назад във времето до Сътворението. Дънов виждал, че първата столица на Духа  била Варна.

Десетилетия по-късно, именно там,  през 1972 година,  е открито най-старото обработено злато в света. Все още не е разкрита тайната на голямото съкровище от Варненския некропол, но  намирането му доказва думите на Дънов.

Варненското  съкровище датира отпреди 7000 години и е първото свидетелство за човешка научна мисъл на планетата.  Последните изследвания показват, че   в златните шедьоври  е кодирано семето на човешкото познание.  Никой не знае откъде е дошло, но специалистите са категорични, че то покълва и тръгва именно от нашите земи.

Варненският некропол е на площ 7500 кв. м. Там  са открити 294 гроба, а в тях 3000 златни предмета.  Там могат да се видят първите математически еталони и пропорции, които се използват и до наши дни.  Освен всички друго, те предшестват  1-2 хилядолетия цивилизациите на Шумер и Египет.

Колкото и  трудно да е за вярване, но цивилизацията, която е населявала нашите земи, е била наясно със златното сечение /фи/ и числото Пи /3,14/, което  показва отношението между обиколката и диаметъра на всяка окръжност.  При разкопките е открит  златен еталон с точно 9 гърбици, което  показва, че нашите предци са  имали представа от простите числа 4-5 хиляди години пр. Хр.

За мерна единица на египетските строители е бил използван т. нар. ‘царски лакът’.  Именно този еталон е  използван  и при намрените артефакти във Варненскяи некропол.  Там е намерена керамична купа, украсена със злато, която  има диаметър с точност до десета от милиметъра и той е равен на един царски лакът, а именно 52,36 см.

Има и още странни съвпадения. Ако се  прокара диагонал между вътрешните дупки на
златните плочки,  намерени в некропола, се получават 58 градуса - точно толкова е ъгълът в основата на Великата  Хеопсова пирамида.

Според учените,  именно от нашите земи е започнало познанието, превърнало се е в наука, а след предполагаем потоп, златните еталони са пренесени в Шумер, Вавилон и Египет.
Тези еталони се вписват точно в пропорциите на Хеопсовата пирамида.

Международният екип, който проучва намерените артефакти, се води от д-р Джон Чапман.
Именно според неговото мнение, Варненският некропол е много по-древен от пирамидите в Египет и от Стоунхендж.  Мегалитът във Великобритания е на 5000 години, а египетските пирамиди на 6000. Докато  цивилизацията ‘Варна’, както вече е наречена, е на 7000 години.

Културата на тази цивилизация  е създала не само  невероятните златни украшения, първи в света, но  и колелото, тъй като е била наясно с числото Пи.  В много от предметите са кодирани еталони, по които са били изработвани първите инструменти за навигация, геодезични измервания и астрономически наблюдения.

Излиза, че именно  по нашите земи може да се намери шифърът на познанието, което някой /?/ тук е пуснал, а оттам е започнал  и прогресът на човешката цивилизация.

Преди години петричката пророчица Ванга твърдеше, че  ние не познаваме предците си. Според нея: ‘Ке се отвори земята и ке се види кои са били българите. Не е верно, че българите на чергари. Откаде са минали, държава са оставили и бел град...’ Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия