Джина Стоева се подигра с Япония и света

Понякога желанието на някои изпълнители да се качат на вълната и да натрупат максимално дивиденти от трагедията на хората е дотолкова силна, че не забелязват, че вълната, на която се качват, е цунами. Последната песен на Джина Стоева се казва "Н

2011-06-07 14:18:40
Джина Стоева се подигра с Япония и света
Понякога желанието на някои изпълнители да се качат на вълната и да натрупат максимално дивиденти от трагедията на хората е дотолкова силна, че не забелязват, че вълната, на която се качват, е цунами. Последната песен на Джина Стоева се казва "Надежда" и по нейните думи, в сутрешния блок на TV7, тя е вдъхновена и написана в подкрепа на Япония и трагедията през последните месеци.

Какво, обаче, виждаме в клипа? Видеото започва с кадри на негърче, вероятно сомалийче, което гледа жално. Силен кадър, който обаче няма общо с Япония. Следват кадри от военни действия, които явно песента осъжда, но те се смесват с изстрелването на ракета-носител, подобна на руската или френската космически програми - те определено нямат нищо общо с военни действия и можем само да се радваме, когато човекът покорява Космоса. Но в клипа явно се търси друг смразяващ ефект. Докато пее, че земята се тресе и сме разгневили боговете, Джина, облечена с къса пола, танцува на фона на трагични кадри - вулкани, падащи сгради, бедствия. Комбинацията е толкова безумна, че трудно бихме могли да си представим, че някой режисьор би оставил изпълнителката да се забавлява на фона на човешката трагедия. Клипът завършва не с какво да е, а с гробище, наподобяващо военното гробище Арлинктън в САЩ.

В манджата с грозде накратко участват войните за територии, власт, петрол, вулканите и гейзерите в Исландия, земетресението в Япония, наводнението от урагана Катрина, гладът в Сомалия, атомната бомба (все пак е зрелище, пред което бихме потанцували) и космическите полети. С тази песен, наречена за Япония, се демонстрира единствено евтин популизъм и закачане на вълната на актуалната все още тема Япония за извличане на скромни дивиденти. Позор... позор, че подобни хора се наричат музиканти и се третират от медиите като такива.

Ето и въпросния клип:
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия