Резултатите от матурите добри, България на първо място в Европа в областта на природните науки

Според просветния министър Сергей Игнатов, абитуриентите са се представили тази година по добре на матурите, отколкото миналата.  Особено се откроявали резултатите по география, математика и български език. Утре  ще  бъдат обявени

2011-06-02 15:30:24
Резултатите от матурите добри,  България на първо място  в Европа в областта на природните науки
Според просветния министър Сергей Игнатов, абитуриентите са се представили тази година по добре на матурите, отколкото миналата.  Особено се откроявали резултатите по география, математика и български език. Утре  ще  бъдат обявени резултатите от матурата.  

Скалата за оценяване е същата като миналогодишната. Двойка получава този, който има под 22.5 точки. Отличен /5.50/  се дава  от 77 точки нагоре, а пълна шестица - над 95 точки.

Преди дни  е оповестено   любопитно изследване  на Европейската комисия, което нарежда България  на първо място в областта на природните науки и математиката. Страната ни, освен това, е начело и в областта на иновациите, заедно с Естония и Малта.

Министър Игнатов съобщи още, че от догодина университетите  вече сами ще признават дипломите на студентите,  завършили  в чужбина.  Ако ВУЗ-ът има съмнение за фалшива диплома, той ще подаде запитване към  колегите си от чужбина  и нещата ще се изяснят за дни. От друга страна, работодателите сами ще решават дали да  признаят дипломите на младежите, които да станали висшисти зад граница. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия