11-годишна британка с по-висок IQ от Айнщайн

Основателят на Micrtosoft , Бил Гейтс, както и носителят на Нобелова награда -  астрофизикът Стивън Хокинг,  са  едни от най-великите гении на нашето време.  Отскоро така наричат и 11-годишно момиче от Великобритания. Оказ

2011-05-31 21:12:15
11-годишна британка с по-висок IQ от Айнщайн
Основателят на Micrtosoft , Бил Гейтс, както и носителят на Нобелова награда -  астрофизикът Стивън Хокинг,  са  едни от най-великите гении на нашето време.  Отскоро така наричат и 11-годишно момиче от Великобритания.

Оказва се,  че  малката Виктория Кауи е обявена за  по-умна не само от  Гейтс  и Хокинг, но и от Алберт Айнщайн. Нейният коефициент на интелигентност /IQ/ е 162,  което е с два пункта по-високо  от  този на откривателя на Закона за относителността.

След като станали известни резултатите от теста за интелигентност на Виктория, тя била моментално привлечена  от асоциацията на най-умните хора от планетата - ‘Менса’.

Няколко престижни частни колежа са предложили стипендии на момичето, което е доста изненадано от резултатите, които е постигнало на теста.

Родителите  на тийнейджърката признават, че винаги са знаели, че дъщеря им е изключително умна, защото още от малка  се развивала по-бързо от децата на нейната възраст, но все пак не подозирали, че е гениална.

Виктория е всестранно развита. Увлича се по естествените науки, обича да прави експерименти.  Харесва й актьорската игра, танците и свиренето на музикални инструменти.
Тийнейджърката свири на пиано, виолончело и саксофон, изучава биология и иска да стане ветеринарен лекар. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия