Нови артефакти при разкопки в Турция

Археолози, които правят разкопки на територията на Турция, в провинция Невшехир, твърдят уверено, че гномите съвсем не са  приказни персонажи, а реални същества, които са населявали лабиринти под земята преди пет хиляди години. По време

2011-05-30 21:41:54
Нови артефакти при разкопки в Турция
Археолози, които правят разкопки на територията на Турция, в провинция Невшехир, твърдят уверено, че гномите съвсем не са  приказни персонажи, а реални същества, които са населявали лабиринти под земята преди пет хиляди години.

По време на разкопките  са открити повече от 200 селища на дълбочина 80 метра и това са само 10-12 от горните етажи, а учените са на мнение, че  те общо са около 20.

Преди около 5000 години само в един от тези подземни градове с улици, храмове, дворци за кралете и обикновени  жилища са можели да живеят, без да се изкачват на повърхността,  до 50 хиляди жители.  Там те дори отглеждали зеленчуци и развъждали домашни животни - в потвърждение на това да открити скелети на коне, свине и крави.

Открити са мегаполиси с продоволствени складове, винарски изби, тържествени зали с колони и банки с тонове златни запаси. Градовете се строели от камък, който поддържал постоянна температура + 25 градуса, а наличието на  вентилационни шахти позволявало да се живее под земята. Градовете помежду си били  съединени с широки тунели.

Все още, обаче, не може да се    даде обяснение на въпроса кои са били тези тайнствени жители, защо са избрали да останат под земята  и къде са изчезнали.

Според наличните артефакти, подземните жители  били ниски на ръст около 1,2-1,5 м и са живели до 30-35 години.  При разкопките не са били открити признаци на каквато и да било религия.  Учените смятат, че гномите са се покланя ли   на своите крале, които, ако се съди по  таваните на спалните им, са превъзхождали по ръст поданиците си.

Много археолози са на мнение, че в началото на цивилизацията, хората  са били с нисък ръст.  Някои разкопки потвърждават, че Земята  в някои райони е била  населена от лилипути, които впоследствие са измрели, така както в други  пък са живели гиганти....

Въобще, колко малко знаем за миналото на Земята-майка! Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия